Danas, 1. ožujka 2022. godine obilježava se Međunarodni dan civilne zaštite kojom prigodom je održana svečano – radna sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry tom prigodom zahvalio je svim članovima Stožera Ličko-senjske županije i operativnim snagama koje djeluju na području županije na požrtvovnosti u radu te je još jednom zahvalio svim sudionicima koji su uključeni u organizaciju smještaja za ratne izbjeglice iz Ukrajine. Ujedno je upoznao članove stožera s aktivnostima i projektima koji su u pripremi ili provedbi na području Ličko-senjske županije.

Čestitao je svim pripadnicima sustava civilne zaštite Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj!

Na svečanom djelu sjednice prikazan je kratki video film u kojem su sažete sve akcije i aktivnosti Civilne zaštite koje su obavljene zajedno s operativnim snagama Ličko-senjske županije, odnosno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS-om), Crvenim križem i vatrogascima, policijskim službama te volonterima.

Na radnom dijelu sastanka načelnica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Jasna Orešković Brkljačić zahvalila je svim operativnim snagama na području županije za proteklo razdoblje koje je nažalost obilježila pandemija uzrokovana korona virusom te je ujedno nazočne upoznala o pripremama za prihvat izbjeglog stanovništava iz Ukrajine.

Na radnom dijelu sjednice usvojeni su dokumenti, analize i planovi vezani za Plan rada civilne zaštite Ličko-senjske županije i Plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara.

O Planu operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara kao preventivno i operativno djelovanje s ciljem smanjenja broja požara za područje Ličko-senjske županije u 2022. godine nazočnima je podnio izvješće županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić.

O poduzetim aktivnostima i pripremama u okvirima mjera civilne zaštite za sigurnost turista u turističkoj sezoni 2022. godine članove Stožera izvijestio je ravnatelj županijske turističke zajednice Ivan Radošević.

Gs Press / KABINET ŽUPANA LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA