Pridružite nam se u petak, 20. siječnja 2023. od 10.00 u ljekarni Pablo gdje će se održati 16. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Cilj  Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice je  osvijestiti  žene da brinu o svom zdravlju i potaknuti ih na redovite kontrole.

Obilježavanje Dana mimoze organizira Zavod za javno zdravstvo Ličko senjske županije u suradnji sa Hrvatskom liječničkom komorom  podružnicom Ličko senjske županije.

Pozivamo Vas da se pridružite ovoj akciji kako biste se educirali o  tome kako spriječiti, pravovremeno prepoznati i liječiti rak vrata maternice.

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Republici Hrvatskoj u posljednjih deset godina od raka vrata maternice oboljelo je 3174 žena.

Rak vrata maternice je po pojavnosti kod žena u dobi od 30 do 39 godina u 2020.  bio treće sijelo raka žena u dobi od 30 do 39 godina (iza raka dojke i raka štitnjače).

Upravo  je to  razlog za organiziranje javnozdravstvenih akcija čiji je cilj podsjetiti da su redoviti ginekološki pregledi, u ovom slučaju papa test, nešto što je nužno kako bi očuvale zdravlje.

Pridružite se akciji u petak 20.siječnja 2023. u 10.00h  u ljekarni Pablo.

Gs Press