Milinović: U mjestu Udbina 3 novooboljela, 20 djelatnik Doma za stare i nemoćne negativan na koronavirus

0

Unatoč novim slučajevima zaraze COVID-19, u Ličko-senjskoj županiji stanje je pod nadzorom. Zaključak je to sa danas održane konferencije za novinare Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije održane u Gospiću. Kako smo tom prigodom rekao župan Darko Milinović  od jutros su registrirana  tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u mjestu Udbina, tako da se broj zaraženih u tom gradiću popeo na ukupno osam.

-Svi se za sada dobro osjećaju i nalaze se u izolaciji. Riječ je o dvjema obiteljima iz središta Udbine. Prvi pacijent nalazi se u OB Gospić, dok je jedna žena iz Udbine jutros premještena u bolnicu Fran Mihaljević u Zagrebu budući da ima niz kroničnih bolesti i nedavno joj je transplantiran bubreg. Novost je da smo danas suzili područje karantene  i sveli je samo na naselje Udbina, bez ostalih 20-ak zaseoka. Od danas policija strogo nadzire epidemiološki centar Udbine. Redovno pratimo situaciju i u slučaju potrebe karantena će se širiti. Novost je i ta što se od danas brisevi građana uzimaju u Udbini pa neće morati putovati u Gospić. Brisevi će im se uzimati svakodnevno od 15 sati, a za koordinaciju ovoga posla zadužena je ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić. Stanovnici mjesta Udbina neće smjeti napuštati to naselje. U dogovoru s lokalnim stožerom uzorci mještanima ostalih naselja uzimat će se u policijskim automobilima koji se nalaze na ulazu u Udbinu. Uzorci se uzimaju i ostalima na područjima naše županije. Dobra vijest je da je 21 djelatnik Doma zdravlja negativan. To je odlična vijest jer smo na prvoj crti obrane u Udbini učinili sve da se COVID 19 ne pojavi među 80 štićenika Doma za stare i nemoćne. Danas će biti testirani i svi zaposlenici Domova za starije i nemoćne u Otočcu i Gospiću. U gospićkom domu spremni su kapaciteti za smještaj bolesnih štićenika doma iz Udbine.

OB Gospić spremna za eventualne nove izazove

U OB Gospić spremno je 10 respiratora i 15 postelja za eventualne nove pacijente. Riječ je o zasebnom dijelu poliklinike. Danas sam Upravnom vijeću naše bolnice predložio da se infektiolog dr. Margareta Dadić imenuje zamjenicom ravnateljice OB Gospić, za zlu ne trebalo povećanom obimu posla. Novi, ostali bolesni sa ovog područja prevozit će se u Rijeku. Mjesta panici nema, testiranja se provode i nastojimo zaštititi sve naše građane, posebno najugroženiju populaciju, zaključio je župan Milinović.

Župan se zahvalio svima koji su svojim djelovanjem pomogli stavljaju pod kontrolu širenja koronavirusa. Novost je i ta da prilikom uvoza hrane u Udbonu vozač mora ostati u vozilu.

Dakle, mogućnost širenja zaraze sveli smo na najmanju moguću mjeru, istaknuo je župan Milinović.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.