Novi ugovori kao potpora Županije u razvoju poljoprivrede

0

U Kabinetu župana ličko-senjskog održano je danas  potpisivanje ugovora iz Programa potpora u poljoprivredi za 2021. godinu na području Ličko-senjske  županije.

Na potpisivanju je sudjelovao  župan ličko-senjski Ernest Petry i petero korisnika dodjeljenih potpora. Programom potpora u poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za 2021. godinu osigurano je ukupno 1.000.000 kuna i to za provedbu raznih mjera, o čemu je više rekao župan Ernest Petry.

-S nama su  danas predstavnici PIK-a Rijeka, Tomaić-Commerce, dobavljači za „Dukat“ i proizvođač Davor Škorić. Kroz proračun Županije je osiguran milijun kuna i to kroz provedbu različitih mjera. Ovo je vrlo važno onima što se bave mljekarskom industrijom, a Ličko-senjskoj županiji da imamo finalizaciju proizvoda vezanih uz stočarstvo i bavljenje poljoprivredom. Ovo je mjera za 2021. godinu, dok će Županija pratiti svu ovu problematiku. Ovim poticajem se stimulira proizvodnja od 15 lipa po litri mlijeka. Ličko-senjska županija će se i ubuduće oslanjati na poljoprivrednu proizvodnju i tražiti poduzetnike koji će u svojem poslu biti vezani uz finalne proizvode.

Ovdje smo stavili naglasak i na nabavu materijala koji su vezani za bavljenje poljoprivredom, a posebno voćnjacima. U budućem razdoblju ćemo kao Županija mnoge poticaje usmjeriti za razvoj poljoprivrede jer našim poljoprivrednicima moramo biti asistencija i potpora. Cilj nam je pozicionirati Ličko-senjsku županiju kao područje s razvijenim stočarstvom, voćarstvom i ostalim segmentima poljoprivrede. U nama ćete definitivno imati partnera koji će vam, sukladno mogućnostima, uvijek pomagati. U nadolazećem razvoju će se sredstva za pomoć poljoprivredi samo povećavati, zaključio je župan Ernest Petry.

Već tijekom kolovoza ili rujna potpisat će se novi ugovori za pomoć mladim poljoprivrednicima. Do danas je  župan Ličko-senjske županije donio odluke o odobrenju potpora po sljedećim mjerama:

-Potpore održanju proizvodnje mlijeka na području Ličko-senjske županije u ukupnom iznosu od 285.800 kuna,

-Potpore za sufinanciranje troškova prelaska na ekološku proizvodnju 3.064,15 kuna i

Potpore za nabavku materijala za ograđivanje armature u voćnjacima u ukupnom iznosu od 6.000 kuna.

Gs Press