Novi RTG uređaj za Dom zdravlja Otočac

0

Dom zdravlja Otočca od danas je bogatiji za najsuvremeniji Siemens RTG uređaj kakva svega dva postoje u Hrvatskoj. Ravnateljica Doma zdravlja Otočac Hermina Rznić              izrazila je zadovoljstvo što će na taj način ova ustanova biti tehnički puno bolje opremljena, a s time povećana i razina skrbi prema pacijentima.

Ovo je jedan vrlo moderni rengen uređaj koji će zadovoljavati potrebe Otočca i okolice. Zato zahvaljujem svima koji su na svoj način pomogli da ovako kvalitetan dijagnostički digitalni uređaj dođe u naš Dom zdravlja, rekla je ravnateljica dodavši kako novi RTG uređaj  stoji 975 tisuća kuna. Svečanosti je nazočio župan ličko-senjski Ernest Petry koji se još jednom zahvalio na pomoći Vladi RH i resornom Ministarstvu.

Projekt je apliciran na Fondove EU, odobren je i sredstva su odobrena za modernizaciju i opremljenost Doma zdravlja Otočac. Treba reći kako Ličko-senjska županija redovno pomaže pri opremanju svih zdravstvenih ustanova na ovom području. Pri tome će biti utrošeno oko 4 250 000 kuna, od čega je  3,6 milijuna kuna sredstava iz EU fondova. U sklopu nabave ovog uređaja izvršene su brojne preinake radne okoline i infrastrukture, što ovaj zahvat podiže na 1 975 000 kuna. Prije 10-ak dana je Ličko-senjska županija uložila sredstva u modernizaciju dijagnostike u Općoj bolnici Gospić, danas se to dogođa u Otočcu, nedavno u Korenici, uskoro u Domu zdravlja Gospić stiže novo sanitetsko vozilo, kao što moderniziramo i opremamo sve zdravstvene ustanove u županiji. To je, između ostaloga, naša zadaća, da na svoj način vodimo brigu o našim žiteljima. Ova je skrb disprezirana na cjelokupnom području Ličko-senjske županije. Tako da ćemo u nadolazećem razdoblju još puno sredstava ulagati u zdravstveni sektor jer je Županija osnivač 30 ustanova od kojih je 7 zdravstenih ustanova i Domova za skrb i smještaj naših starijih sugrađana, zaključio je župan Ernest  Petry.

Gs Press