Novi projekti za promociju Ličko-senjske županije

0

Koordinacija održana danas u  Kabinetu župana ličko-senjskog predstavila je nekoliko projekata koji će se uskoro realizirati na ovome području. Župan Ernest Petry naglasio je kako je riječ o projektima koji za zadaću imaju promoviranje Ličko-senjske županije i njezinih posebnosti.

Svoj  projekt Globalnog Instituta optimizma prezentirat će nam idejni začetnik ovoga projekta Siniša Cmrk. Čut ćemo i prezentaciju zbirke autohtonih ličkih pjesama kao projekt gospićkog pjesnika  Miroslava Zdunića. Treći projekt vezan je uz  realizaciju filma o Domovinskom ratu pa će nam se kasnije priključiti i glumačka ekipa  koja realizira  taj film, a čija se radnja događa na širem području Plitvičkih jezera.

Važnost realizacije ovoga filma je mogućnost dovođenja u Ličko-senjsku županiju međunarodne filmske produkcije. Pri tome ne smijemo zanemariti niti turistički aspekt ove priče koji je vezan uz smještaj filmskih ekipa. Svi ovi projekti važni su za promoviranje naše Županije kao vrhunske turističke destinacije i za njezin dugoročni razvoj jer postoje šanse za povlačenje sredstava iz EU fondova i otvaranje novih radnih mjesta, zaključio je župan Petry.

Prezentaciju za filmsku industriju je imao glumac Slaven Knezović iz Eurofilma koji trenutno snima dugometražni igrani film o Domovinskom ratu na području Općine Plitvička pod nazivom “Božji gnjev” s budžetom snimanja u iznosu od cca 6,5 milijuna kuna od kojem iznosa je cca 900.000 kuna potrošeno na području Ličko-senjske županije.

Na koordinaciji su sagledanu sve aktualne mjere vezane uz aplikaciju projekata koji se tiču financiranja iz EU fondova.

Siniša Cmrk je definirao važnost projekta za Globalni optimizam, pri čemu se pojava korone, inflacije i desocijalizacije  svakako negativno odražava na raspoloženje ljudi.

Na koordinaciji su nazočili zamjenici župana Jasna Orešković Brkljačić i Milan Uzelac, kao i saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević. Veliko zanimanje za ove projekte iskazali su i predstavnici svih Gradova i Općina iz Ličko-senjske županije.

Gs Press