Na prigodnoj svečanosti održanoj jutros na stadionu Balinovac predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić predao je na uporabu pomoćno nogometno igralište NK „Gospić ’91“ i predstavnicima Grada Gospića.
Govoreći o novom sportskom terenu riječi zahvale najprije je u ime NK „Gospić ’91“ uputio predsjednik kluba Dario Radošević, a potom se gradonačelnik Karlo Starčević zahvalio HNS-u na pomoći i stalnoj suradnji. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić također se zahvalio na suradnji svim sportskim kolektivima na području Ličko-senjske županije.

Drago mi je što HNS otvara 19 po redu teren s umjetnom travom, a posebno zato što se ovaj teren nalazi u mojoj županiji. Uvjeren sam da će ovaj teren uvelike doprinijeti kvaliteti treniranja nogometa i da će djeca uživati na ovakvim umjetnim travnjacima. Mi iz HNS-a ćemo nastaviti suradnju s lokalnim klubovima i lokalnim samoupravama. Drago mi je što je Grad Gospić imao sluha za ovakav projekt i zato sam uvjeren da će ovaj primjer slijediti drugi Gradovi i Općine kako bismo stvarali bolje uvjete za razvoj sporta, zaključio je Marijan Kustić i simbolički predao teren na uporabu.

Potporu ovome projektu iskazao je nazočnošću i župan ličko-senjski Ernest Petry. Prvi udarac na gol novog igrališta izveo je gradonačelnik Karlo Starčević, u mladosti poznati njemački sportaš. Vrijednost dosadašnjih radova je oko 2,5 milijuna kuna, a igralište će u potpunosti biti završeno u III. fazi radova kada će se izgraditi zaštitna ograda.

Gs Press