Novi pomaci u Ličko-senjskoj županiji vezani uz zdravstvo

0

Jučer smo objavili vijest o nabavi sanitetskog vozila za hitnu pomoć u Otočcu. Malo prije toga sanitetsko vozilo dobio je Dom zdravlja Gospić, također i Korenica. Modernu dijagnostičku opremu također je dobila Opća bolnica Gospić i Dom zdravlja Otočac. Gospić je obnovio i opremio ljekarnu. Što je sljedeće, pitali smo župana ličko-senjskog Ernesta Petryja?

Kao što su se građani uvjerili nastojimo ravnomjerno poboljšavati stanje u sustavu zdravstva. Kako je najavila moja zamjenica Jasna Orešković Brkljačić uskoro će se nedaleko od Doma zdravlja u Otočcu izgraditi novi parking jer je postojeći premalen i nefunkcionalan. Taj projekt će stajati 800 tisuća kuna. Sličan problem imamo i u Brinju. Za tamošnji parking se ovih dana započela raditi potrebna dokumentacija i taj projekt će stajati oko 400 tisuća kuna.
Svakom našem građaninu moramo dati jednake šanse kada je zdravlje u pitanju. Zato ćemo formirati nove timove hitne medicinske pomoći na više lokacija. Tim-2 objedinit će područje Brinja, Otočca i Vrhovina. Dodatni tim osposobit će se za područje Donjeg Lapca, kao i Tim-1 za područje Novalje. Zbog velikih potreba u Gospiću će se formirati Tim-5.
Svaki je život dragocjen i u tom smislu nema podjela je li pacijent s područja Like ili primorja. Svim građanima naše Županije zdravstvena pomoć mora biti jednako dostupna, brza i učinkovita, rekao nam je župan Ernest Petry.

Gs Press