U Otočcu je danas otvoreno prošireno i obnovljeno  parkiralište Doma zdravlja Otočac. Kako je u uvodu rekla ravnateljica ove ustanove Hermina Rznić cilj projekta bilo je osigurati dovoljan broj parkirnih mjesta za  korisnike i djelatnike, te vozila Hitne pomoći kao i lakši pristup korisnicima, posebno osobama s invaliditetom. Nazočne je pozdravio predsjednik Upravnog vijeća Doma Zdravlja Otočac Branislav Šutić  i gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.

Sretan sam jer će zgradnja ovog parkirališta  svakako uvelike olakšati pristup Domu zdravlja Otočac vozilima hitne medicinske pomoći, pacijentima i zaposlenicima ove ustanove. Zahvaljujem prije svega Ličko-senjskoj županiji na  ovoj investiciji  i vjerujem da će se  ulaganje u ovu ustanovu nastaviti, naglasio je gradonačelnik Goran Bukovac.

Vrijednost projekta parkirališta Doma Zdravlja iznosila je oko 920.000 kn od kojih je 720.000 kn financirala Ličko-senjska županija, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 200.000 kn. O dosadašnjim i budućim ulaganjima  više je  rekao župan Ernest Petry.

Drago mi je da smo realizirali obećana ulaganja, ali ovo svakako nije  kraj ulaganjima u primarnu zdravstvenu zaštitu u našoj županiji pa tako niti na području grada Otočca. Ovdje još moramo realizirati stacionar za koji se realizacija planira  naa 811 tisuća kuna. Prije petnaestak dana smo aplicirali prema Ministarstvu zdravstva milijun kuna decentraliziranih sredstava planiranih za 2023. godinu, iz čega bi se realizirao i projekt stacionara grada Otočca.

Također pri Domu zdravlja Otočac pripada i stacionar u Vrhovinama za koji se planira utrošiti oko 500 tisuća kuna. Uz sve to i izmjene Zakona o zdravstvu ćemo u naknadnim razgovorima definirati i ostale detalje kojima će se upotpuniti zdravstvene usluge i rad Doma zdravlja Otočac. Na taj način ćemo pomoći kvalitetu zdravstvene zaštite stanovnicima  Otočca  i općina Vrhovine i Brinje. Često napominjem da Ličko-senjska županija u svim segmentima djelovanja radi disperzivno i ulažemo u sva četiri grada i svih osam općina na ovome području.

Ponosan sam što će se upravo na području grada Otočca uskoro realizirati jedna mini-hidroelektrana u koju će se uložiti preko 90 milijuna kuna. Ugovori sa HEP-om i Končarom potpisani su prošloga tjedna. Kroz te  segmente radova angažirat će se građevinski sektor na području Otočca. Uz to  će se na području Švice izgraditi dječje igralište čija će vrijednost radova biti oko milijuna kuna, istaknuo je župan Petry i naglasio kako će se novim ulaganjima na ovome području otvoriti nova  radna mjesta, a s time  poboljšati zapošljavanje i demografska obnova. Uz župana su na današnjoj svečanosti bili njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić i načelnik Općine Vrovone Milorad Delić. 

Gs Press