Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je  Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu namijenjen fizičkim osobama, odnosno  građanima – registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima za 2020. godinu. Zainteresiranima su na raspolaganju sredstva Fonda  u ukupnom iznosu od 7.000.000 kuna.

Ovaj Javni poziv odnosi se na dodjela sredstava Fonda fizičkim osobama, građanima – registriranim iznajmljivačima i Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima  registriranim za pružanje ugostiteljskih usluga, a u smislu uspostavljanje jedne nove foto-naponske elektrane za proizvodnju električne energije isključivo za vlastite potrebe, u samostalnom ili mrežnom radu u postojeće građevine u Republici Hrvatskoj.

Fond će iznajmljivačima i OPG-ovima dodjeljivati sredstva subvencije do 200.000 kuna po prijavi koje  će se podnositi od 23. studenog ove godine u 9 sati, a unosi u sustav e-Prijave mogući su od 1. studenog 2020. godine.

Gs Press