Nove potpore poljoprivrednicima

0

Župan ličko-senjski Ernest Petry potpisao je danas dodjelu nepovratnog sredstava za  30 poljoprivrednika prema programu Potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za razdoblje 2022.-2025. godina, mjera 7. Pri tom se župan zahvalio na odličnom odazivu poljoprivrednika koji daljnim ulaganjima u svoju djelatnost žele načiniti značajan iskorak u proizvodnji i ulaganjima u svoje OPG-ove

-Danas ćemo potpisati Ugovore o potporama u poljoprivredi u ukupnom iznosu od 408 499 kuna, što znači da je s ranije potpisanim Ugovorima Ličko-senjska županija za potporu poljoprivrednicima izdvojila 1,134 000 kuna. Posredovanjem resornih Ministarstava pokrenuli smo preko fondova EU zanimljiv projekt. Bit će to Centar za brdsko-planinska područja vezan uz poljoprivredu. Bit će to Ustanova stacionirana u Gospiću, a pokrivala bi cijelo područje Županije. Na ovaj način se jača i gastro ponuda u turističkoj djelatnosti, kao segment koji bez poljoprivrede ne bi mogao opstati. 

Samo za projektnu dokumentaciju novog Centra  smo osigurali 3,5 milijuna kuna. Ličko-senjska županija vam i dalje stoji na usluzi, kao pouzdan partner jer nam je svima stalo da se na ovim prostorima ojača poljoprivreda. Na taj način ćemo dodatno osnažiti poljoprivredu kao važnu gospodarsku granu, bez obzira je li riječ o stočarstvu, mljekarstvu, poljodjelstvu li voćarstvu, rekao je župan Petry i dodao kako će se zaključivanjem sporazuma sa zagrebačkim fakultetima pospješiti edukacija mladih iz Ličko-senjske županije koji se žele baviti poljoprivredom, rekao je župan Petry.

Gs Press