Boksačke snage iz Ličko-senjske županije vratile su se sinoć iz Zadra gdje je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu. Boje naše županije branila su sva tri kluba: iz Senja, Otočca i Gospića.

BK Senj nastupio je s dvije boksačice, a to su Nika Lopac i Nikolina Krmpotić, uz trenera Veselina Lakičevića Veska, BK Otočac s Klarom Markanjević i BK Gospić s Andrijom Tomićem koje je vodio trener Antonijo Tomić.

Senjkinja Nika Lopac je osvojila zlatnu medalju i time potvrdila svoje mjesto u vrhu hrvatskog ženskog boksa. Nikolina Krmpotić je osvojila srebrnu medalju i upućujemo čestitke našim snažnim curama iz Senja i treneru Vesku. Klara je nakon prošlogodišnjeg zlata ove godine osvojila srebrnu medalju te polako skuplja iskustva i sve je bolja iz meča u meč.

Naš uporni Andrija Tomić je izgubio u četvrtfinalu sudačkom odlukom, gdje je nakon javne opomene izgubio prednost u meču i zbog toga ostao bez borbe za medalju.

Vremena za odmor mladih boks-snaga nema jer već idući vikend naše snage jurišaju u nove mečeve. Doista je u ovo konfuzno vrijeme ugodno i s ponosim gledati mladost koja se iskreno vesele boks-mečevima i novim izazovima. Želimo im svaku sreću i nove uspjehe!

Gs Press