Sve je više informacija vezanih u jučerašnju prometnu nesreću na autocesti kod čvora Gospić u kojoj su rano ujutro poginula dvojica nepalskih državljana, o čemu se ponovno oglasilo  noćas Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Tužiteljstvo za izazivanje nesreće zasad sumnjiči 22-godišnjeg. D.I. iz Doljana pored Otočca koji se naknadno sam predao policiji, iako je cijeli slučaj i dalje prilično sumnjiv. Postoji tez kako je on samo preuzeo odgovornost za nekog drugog, a da nije stvarno vozio kombi vozilo koje je oko 4:30 ujutro pokosilo dvojicu Nepalaca na motociklu. Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila na način da je oko 04:30 sati, vozač kombi vozila upravljao vozilom hrvatskih registarskih oznaka desnom voznom trakom prema Splitu te je, iz za sada neutvrđenih razloga, dolaskom do 186. kilometra autoceste A1, prednjim dijelom kombi vozila udario u motocikl zadarskih registarskih oznaka koji se kretao ispred njega u istom smjeru i na kojem su bili vozač i putnik (državljani Nepala, 1997., 1999.).

U prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i putnik na motociklu, dok je vozač kombi vozila napustio mjesto nesreće. Očevidom je utvrđeno i da su zbog nemogućnosti izbjegavanja naleta, na tijela smrtno stradalih naletjela još dva vozila koja su se potom zaustavila na kolniku, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu, navodeći da je naložena obdukcija smrtno stradalih sudionika prometne nesreće, kao i izuzimanje krvi i urina 22-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojega se sumnja da je upravljao kombi vozilom koje je uzrokovalo prometnu nesreću, a čiji je identitet utvrđen poduzimanjem dodatnih izvida. U tijeku su daljnji izvidi i dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

Utvrđeno je kako je kombi koji je uzrokovao ovu nesreću prevozio drva, upravo kao i dva kombija ogulinskih registracijskih oznaka koja su se se tu odmah našla na auto-cesti i koja su okrivljenom vozaču pomogla da pobjegne s lica mjesta. Danas bi okrivljeni vozač trebao biti predan pritvorskom nadzorniku, nakon 24 sata od predaje u PP Gospić, a saslušat će ga državno odvjetništvo u Karlovcu.

M. S. / GS Press