S nesmanjenim intenzitetom nastavljaju se izdvajanja Ličko-senjske županije kako bi se na ovome prostoru stvorili što bolji uvjeti za funkcioniranje zdravstvenog sustava. Ovo se ogleda u nabavci nove medicinske opreme i uređenju pristupa i parkinga kod nekih medicinskih ustanova. Danas je župan Ernest Petry  potpisao Sporazum kojim je u proračunu Ličko-senjske županije osigurano više od 650.000 kuna za izgradnju i uređenje parkirališta ambulante Brinje. Pri tome je župan govorio o ulaganjima u ličko-senjsko zdravstvo.

Današnjim Sporazumom Ličko-senjska županija će izdvojiti sredstva iz svojeg Proračuna za Dom zdravlja Otočac-ambulanta Brinje u iznosu od 653 831 kunu kako bi se asfaltirao parking i uredio okoliš oko zgrade ambulante. Pri tome će Općina Brinje sufinancirati ovaj projekt  sa 200 tisuća kuna. Na temelju prethodnih procjena i elaborata utvrđen je iznos realizacije ovoga projekta  od 853 831 kunu. Vezano uz ovu ambulantu treba reći kako je ondje već dulje vrijeme prisutan problem vezan uz parkirališna mjesta, zaključio  je župan Ernest Petry.

Danas će župan obići Općinu Udbina gdje su završeni  radovi na uređenju dvorišta i ulaza ambulante Udbina. Ličko-senjska županija je pri tome uložila 100 tisuća kuna.

Gs Press