Od danas je Opća bolnica Gospić bogatija za novi sterilizator i obnovljeni sustav reverzne osmoze vode za potrebe djelatnosti hemodijalize ove zdravstvene ustanove. Uređaji su danas stavljeni u rad u Centralnoj sterilizaciji Opće bolnice Gospić, kao i u centru za hemodijalize Opće bolnice Gospić. U nazočnosti ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić, župana Ernesta Petryja, njegove zamjenice Jasne Orešković Brkljačić,  medicinskog osoblja i članova Upravnog vijeća istaknuta je važmost nove opreme. novom opremom. Ravnateljica dr. Sandra Čubelić:

-Mi u bolnici novi sterilizator nazivamo „veš-mašina“ zbog principa njegovog rada. Kirurški instrumenti se najprije peru, temeljito čiste, za novi sterilizator bilo je potrebno izvršiti neke građevinske preinake da bi se tek onda stavio u funkciju. Sve to ukupno je koštalo oko milijuna kuna, za što je sredstva izdvojila naša Ličko-senjska županija. Na ovaj način smo znatno poboljšali kvalitetu našega rada, na zadovoljstvo naših pacijenata i nas zaposlenika, zaključila je ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Župan ličko-senjski Ernest Petry govorio je o nastavcima ulaganja u Opću bolnicu Gospić, kao i u ostale zdravstvene ustanove na ovom području.

-Ovih dana intenzivno ulažemo sredstva po svim Domovima zdravlja i ambulantama u Ličko-senjskoj županiji. Već smo tražili izvanredna financijska sredstva od Ministarstva zdravstva za 2023. godinu. Ova bolnica, kao i sve naše zdravstvene ustanove, stalno se pojačavaju u kadrovskom i tehničkom smislu. Zato sam uvjeren da ćemo posvuda u našoj županiji dodatno pojačati zdravstvenu skrb. Na tome ćemo svakako ustrajati i ja sam vam za vaše potrebe doslovno dostupan 24 sata dnevno.

Ukupna današnja investicija u Opću bolnicu Gospić vrijedna je oko 1 700 000 kn. Sredstva su doznačena od Ličko-senjske županije te će ova investicija  uvelike povećati kvalitetu zdravstvene zaštite stanovništva Ličko-senjske županije, rekao  je župan Petry te s ravnateljicom bolnice simbolički presjekao vrpcu na ulazu u prostoriju gdje se nalazi novi sterilizator.

Svečanost je potom nastavljena  kod Centra za hemodijalizu gdje je ravnateljica bolnice govorila o važnosti novog sustava reverzne osmoze vode za potrebe djelatnosti hemodijalize.  U ovom centru trenutno se nalaze 24 pacijenta, dok je ukupni kapacitet 40 pacijenata, u dvije smjene rada hemodijalize. 

Gs Press