U Sali za sastanke Ličko-senjske županije danas je na inicijativu župana Ernesta Petryja organizirano potpisivanje Ugovora kojima su Grad Senj i Grad Gospić od Hrvatskih voda priskrbila znatna sredstva za uređenje vodne infrastrukture na svojim područjima. Na ovaj način Grad Senj je dobio 520 tisuća eura, a Grad Gospić 1.080.000 eura. Ovaj susret održan je zahvaljujući županu Petryju koji je u uvodu pozdravio svoju zamjenicu Jasnu Orešković Brkljačić, voditeljicu sliva Hrvatskih voda za ovaj dio Hrvatske Lidiju Pernar, gradonačelnike Karla Starčevića i Juricu Tomljanovića, a posebno direktora uprave Hrvatskih voda Zorana Đurokovića sa suradnicima. U uvodu je župan Petry istaknuo:

-Na ovaj način će se urediti obala rijeke Novčice, kao i pripadajuća šetnica. Danas ćemo potpisati hvale vrijedne Ugovore koji će svojim realizacijama uvelike doprinijeti uređenjima u ovim gradovima, rekao je župan Petry.

Direktor uprave Hrvatskih voda Zoran Đuroković nije dvojio kako je ovo tek početak kontinuiranih ulaganja u Ličko-senjsku županiju.

-Hrvatske vode su često na području ove županije gdje sudjelujemo i koordiniramo brojne aktivnosti vezane uz vodotoke i infrastrukturu. Jedan od razloga je rekonstrukcija stare ceste u Senju, s ciljem da se rekonstrukcija i kopanje ne izvodi dva puta, ali i ujedno riješi vodno-komunalna infrastruktura. Na radovima u Gradu Senju ćemo utrošiti oko 720 tisuća eura. Na želju i inicijativu gradonačelnik Starčevića kao i župana Petryja da budemo aktivni i u Gospiću, da privučemo ljude bliže rijeci Novčici, da se bave sportom i rekreacijom. Već je dobiveno 8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razinu Gospića i Ličko-senjske županije, dok je u različitim fazama aplikacija još 10 milijuna eura. Zato sam uvjeren da ćete svi vi kao jedinice lokalne samouprave dobiti dodatna sredstva preko Vlade RH za izgradnju i sanaciju komunalne infrastrukture. Grad Senj će za izgradnju nove vodovodne mreže dobiti nova sredstva kako bi nadogradila vodovodna infrastruktura prema otocima. Hrvatske vode grade na kontinentu i na moru, rekao je direktor Zoran Đuroković.

Zahvaljujući na sredstvima gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević napomenuo je kako je Grad i do sada ulagao znatna sredstva na uređenju štetnicima i obala rijeke Novčice. Kako je pri tome ustvrdio cilj je dodatno pospješiti kompletno uređenje u koje se podrazumijeva izgradnja kupališta i prijelaza preko benta na Murgić mlinu.

Sredstva koja je dobio Grad Senj će se prema riječima gradonačelnika Jurice Tomljenovića utrošiti na sanaciju dijela državne ceste, za vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu kako se ne bi dva puta vršili radovi na tome dijelu. Osim toga u Senju je potrebno realizirati novi pristup gradu, a zadnje su oborine svojim intenzitetom poplavile dio prometnica i objekata u ovome gradu.

Gs Press