Najmasovnijoj nacionalnoj manifestaciji koja promiče knjigu i čitanje – Noć knjige pridružila se ponovno Samostalna narodna knjižnica Gospić. Ovogodišnja Noć knjige obilježava se u 254 grada i mjesta širom Hrvatske, a u programu sudjeluje 155 narodnih knjižnica, gotovo 100 knjižara, antikvarijata i nakladnika, 330 različitih ustanova – od škola, vrtića, muzeja i fakulteta do domova za umirovljenike i bolnica. Manifestacija će potrajati do 24. travnja.
Samostalna narodna knjižnica Gospići ove godine u Noći knjige organizira razna događanja za djecu i odrasle, o čemu nam je više rekao ravnatelj prof. Milan Šarić.

-U subotu, 22. travnja održat će se manifestacija pod nazivom „Čarobna svjetiljka“. Bit će to pričaonica za djecu koja će započeti u 10 sati. Pričaonica „Čarobna svjetiljka“ koju vodi gospođa Verica Jurinjak Rukavina privlači djecu do sedam godina. Posebnost pričaonica tete Verice jest u tome što u njima sudjeluju i roditelji pa se pričaonica na kraju pretvori u ugodno druženje djece i roditelja. Verica Jurinjak Rukavina već duže vrijeme uspješno surađuje s našom knjižnicom i kroz svoje dobro posjećene pričaonice oduševljava djecu i njihove roditelje.
Za ponedjeljak, 24. travnja s početkom od 18 sati najavljujemo predavanje o Ferdinandu Kovačeviću, začetniku hrvatske telegrafije koje će se održati u našoj knjižnici. Bit će to predavanje o životu i radu Ferdinanda Kovačevića s kratkim osvrtom na povijest ličkih Bunjevaca, a održat će Jurica Kovačević, profesor povijesti. Predavanjem će se publici približiti lik i djelo Ferdinanda Kovačevića, koji je na polju znanosti dao veliki doprinos razvoju telegrafije i elektrotehnike u Hrvatskoj, rekao nam je ravnatelj Samostalne narodne knjižnice Gospić prof. Milan Šarić.

Gs Press