Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Narodna knjižnica Općine Perušić pridružuje se održavanju ove hvalevrijedne manifestacije. U Knjižnici ćemo se družiti uz knjigu od 25. do 30. travnja. Svi posjetitelji, korisnici i oni koji će to tek postati, moći će kupiti knjige starijih izdanja po simboličnim cijenama. Spoj naslijepo s knjigom spojit će Vas s djelom po izboru knjižničara. Proslavit ćemo rođendane Vesne Parun i Molierea i odati im počast izlažući njihova djela. U Knjižnici će se moći vidjeti kutak uređen u čast Ivana Gundulića i njegove „Himne slobodi“ s ciljem upoznavanja korisnika s klasicima hrvatske književnosti. Za naše najmlađe korisnike pripremili smo dvije radionice. Čitaj mi – čitam ti osmišljena je kao veselo druženje za djecu od 6 do 10 godina uz čitanje, knjigu, igre i grickalice, dok će na radionici Oslobodi svoju maštu! izraditi naslovnice omiljenih knjiga.

U četvrtak, 28. travnja, u 17 sati održat će se prvi, osnivački sastanak čitateljskog kluba uz kavu ili čaj. Ovim čitateljskim klubom voljeli bi potaknuti naše sadašnje i buduće korisnike na redovito čitanje, kao i na razgovor o pročitanom. U veseloj i opuštenoj atmosferi družit ćemo se uz nama poznate i neke nove, još neotkrivene, autore.

Pozivamo sve ljubitelje kulture, knjige, čitanja i dobre zabave neka nam se pridruže na održavanju Noći knjige 2022. u Narodnoj knjižnici Općine Perušić.

Gs Press