ZBOG teške prometne nesreće u tunelu sv. Rok, na autocesti A1, koja se dogodila u ponedjeljak u 17,10 sati, promet je u pravcu juga zabranjen za sva vozila od čvora Sv. Rok do čvora Rovanjska, a prema prvim policijskim informacijama dvije su osobe ozlijeđene.

Kako Hina saznaje u Policijskoj upravi u Gospiću sudarila su se dva osobna automobila. Za sada težina ozljeda nije poznata, osim da su dvije osobe prevezene u zadarsku bolnicu.

Promet se odvija obilazno, odnosno vozila se prije Sv. Roka i prije Maslenice skidaju s autoceste i preusmjeravaju obilazno državnim cestama, pa se opet vraćaju na autocestu, kažu u Operativno komunikacijskom centru u Gospiću.

HAK javlja da je zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Sv. Rok u smjeru Dubrovnika zabrana prometa za sva vozila od čvora Sv. Rok do čvora Rovanjska. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima (A1 čvor Sveti Rok- DC50 Gračac-DC27 Zaton Obrovački – DC54 Maslenica – A1 čvor Rovanjska).

U nastavku prenosimo izvješće HAK-a od 18:55

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

  • zbog prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu SVETI ROK u smjeru Dubrovnika zabrana prometa za sva vozila od čvora Sv. Rok do čvora Rovanjska. Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima (A1 čvor Sveti Rok- DC50 Gračac-DC27 Zaton Obrovački – DC54 Maslenica – A1 čvor Rovanjska);
  • kolona vozila na autocesti A1 između 213+000 km i 210+000 km u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila proteže se oko 3 km.
  • prometna nesreća na autocesti A3 na 77+000 km između čvora POPOVAČA i čvora KRIŽ u smjeru Bregane. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez.
  • prometna nesreća na autocesti A1 između čvora POSEDARJE i čvora ROVANJSKA (244+000 km) u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.
  • zbog veće gustoće prometa na prilazu zoni radova kod čvora Križ u smjeru Bregane (A3) vozi se usporeno u koloni od oko 3 km

Gs Press / index.hr