Nesavjesni građani i jadne krave 

0

Sa šireg područja naselja Lički Osik već nekoliko dana stižu vijesti o većem krdu krava koje pasu po tamošnjim vrtovima. Viđene su i u neposrednoj blizini dječjih igrališta. Ono što svakako najviše boli u ovoj priči jest nedovoljni senzibilitet građana za ove krave.

Naime, nitko se nije zapitao s koliko brige se ojađeni vlasnik krava odnosi prema cijelom problemu. Krave jedu gotovo sve pred sobom, a da se nitko nije upitao hoće li na ovaj način pokvariti želudce? Pomanjkanje senzibiliteta građana došlo je danas na vidjelo kada je presretni vlasnik došao po svoje krave. Sa zabrinutim izrazom na licu nije se pitao je li sve u redu. 

Za sada je sve u redu, ali je opet pitanje dana kada će nečije krave ili konji opet odlutati i uhvatiti se u koštac s vrtovima, povrćem i cvijećem. Da ne govorimo o prelasku državne ceste.  Čini se da nikoga od šire zajednice nije briga za ovaj problem, niti za duševne boli ojađenih i zabrinutih vlasnika stoke. Valjda je krajnje vrijeme da građani umjesto ljutnje i nervoze počnu hraniti i pojiti nesretno blago i na taj način barem malo pomoći vlasnicima stoke.

GS Press