Već su započele pomalo grozničave pripreme svakoga od nas gdje i kako dočekati Novu godinu. Zadnji su se godina ustalili običaji dočeka u podne, a onda u vlastitom domu ili na nekom drugom mjestu čujemo i vidimo vatromet, pirotehničku kanonadu i ostale atribute vezane uz vrijeme kada Zemlja započinje novi ciklus svoje ekliptike.

Proteklih godina su se dočeci u podne posebno istaknuli u hostelu na Baškim Oštarijama. Izvrsna glazba, odličan štimung i vrhunske delicije uvijek su oblikovale i u najboljem svjetlu dočaravale doček Nove godine kakav nam dolikuje. Uz to su uvijek spremne i kočije (ili saonice) s konjskom zapregom, a ljubitelji zimskih sportova su se „na korak mjesta“ spuštali niz snijegom prekrivene padine.

Ove godine će se za dobru glazbu pobrinuti Trio „Marinero“, sastav popularan i izvan granice Hrvatske. Za ovu prigodu su pripremili repertoar od dalmatinskih i etno skladbi, modernih pop-rock hitova pa do klasičnog rock’n-rolla. Reklo bi se: za svakoga ponešto.

Na Baškim Oštarijama predvidiva je vrhunska fešta, ali vrijeme? U slučaju lošeg vremena tu su dvije dvorane, zagrijane i ugodne. Onda se s pravom treba zapitati: što nas može spriječiti da nam doček Nove godine 2023. ne bude urezan u pamćenje po svemu odličnom što doista zaslužujemo?!?

Gs Press