Nakon višegodišnje pripreme za postavljanje čelične konstrukcije na objektu starog grada Perušića kolokvijalno nazvanog “Turska kula” na području naselja Perušić, prije nekoliko dana postavljena je čelična konstrukcija krovišta s čime se radovi na toj fazi projekta privode kraju. Višegodišnji projekt izrade konstrukcije vršila je tvrtka Proizvodnja M.K. d.o.o. iz Velike Gorice, a montažu konstrukcije obavljalo je lokalno komunalno poduzeće Perušić d.o.o..

Cjelokupna vrijednost konstrukcije u posljednjih nekoliko godina iznosi cca. 800.000,00 kn koje je sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i Općine Perušić.

Nakon osiguranja daljnjih sredstava nastavit će se s krovopokrivačkim radovima i radovima uređenja interijera i okoliša oko “Turske kule”.

Svi radovi su se odvijali pod nadzorom konzervatorskog ureda u Gospiću.

Nakon završetka uređenja objekta glavna namjena istog će biti Kulturno-turistička kroz koju će se nastojati prikazati povijest Starog grada Perušića i njegovih osnivača kao i turistička, za posjetitelje koji dolaze vidjeti druge sadržaje na području Općine Perušić.

Gs Press