Bogatije nego li inače Dan grada Senja i blagdan Svetog Jurja ove godine će se obilježavati od 17. do 29. travnja 2023. godine. Ovih dana već intenzivno traju najavljene manifestacije, a takvim tempom se nastavlja.

Na Pavlinskom trgu se danas, 22. travnja s početkom od 9,30 sati održava promenadni koncert Gradske glazbe Senj, a nakon toga od 10 sati Fešta s okusom mora, uz Koncert klape Tramuntana. Istodobno će se prirediti mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi u organizaciji GD Crvenog križa Senj. Ekološka akcija čišćenja podmorja senjske luke započet će od 11 sati. Nacionalni park Sjeverni Velebit u vremenu od 8 do 16 sati priređuje Dan otvorenih vrata Kuće Velebita, uz besplatan ulaz za individualne posjetitelje, a na istome mjestu se od 17 sati priređuje „Planinsko sijelo“ – interaktivno pripovjedno druženje.
ŠRC Tenis u Senju s početkom od 16 sati priređuje Malonogometni veteranski turnir povodom Dana grada.

U nedjelju, 23. travnja je Dan Grada Senja, Sveti Juraj. Od 10 sati u Svetom Jurju kreće Procesija i sveta misa u povodu Dana grada Senja i blagdana Svetoga Jurja. Od 11,30 sati organizira se Fešta s okusom mora uz Duo Mirakul na Trgu Milana Vukelića Mike. Senjska Katedrala UBDM bit će od 19 sati mjesto održavanja Sv. mise u povodu Dana grada Senja i blagdana Svetoga Jurja.

U tvrđavi Nehaj se 24. travnja s početkom u 10 sati otvara izložbe „Brodolom Mijoka“, a od 11 sati počinje Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Senja u povodu Dana grada i blagdana Svetog Jurja, zaštitnika grada Senja.
Subota, 29. travnja okupit će u OŠ S. S. Kranjčevića Senj s početkom od 9,30 sati ljubitelje šaha Šahovskom kupu Hrvatske za Ličko-senjsku županiju. Od 16 sati na rasporedu je Brzopotezni turnir u šahu u čast Dana grada. Sva ova zbivanja organizirat će Grad Senj i Turistička zajednica Grada Senja.

Gs Press