Kada smo nedavno javljali da je obnova cesta na području općine Lovinac u punom jeku računali smo s tim da su djelatnici Lika cesta već bili otpočeli s pripremnim radovima koji prethode asfaltiranju još jedne ceste na području Općine Lovinac.

Radi se naime o 1940 metara lokalne ceste 59114 Muntanja – Sedlo – Smokrić za čiju će obnovu i modernizaciju Županijska uprava za ceste Ličko-senjske županije izdvojiti 159.600 eura.

Riječ je o staroj makadamskom cesti čiji je kolnik bilo nužno modernizirati postavljanjem asfaltnog sloja budući je položaj i konfiguracija ceste takva da su sve veće kiše i vodene bujice, dok su u zimskim uvjetima ralice činile štetu na makadamskom kolniku te je istu bilo nužno svake godine nasipavati i poravnavati da bi bila prohodna i sigurna za promet.

Isto tako, modernizacijom ove ceste podupiru se nastojanja za oživljavanjem ovoga područja kroz povratak stanovništva i snažnije pokretanje poljoprivrede, turizma i općenito gospodarstva na području općine Lovinac.

Shodno navedenom, načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić u ime stanovnika Muntanje i Smokrića kao i svih stanovnika Općine Lovinac koji će koristiti ovu cestu zahvaljuje Županijskoj upravi za ceste kao i Ličko senjskoj županiji na odobrenim sredstvima kojima će kroz obnovu predmetne ceste biti učinjen značajan iskorak u pravcu revitalizacije ovoga dijela Like.

Gs Press