U ponedjeljak, 14. prosinca navršit će se tužnih 29 god kada su kod  Bilaja poginula šestorica riječkih dragovoljaca 29. satnije 118. brigade ZNG. Tada su poginuli mladići: Boris Antolos, Žarko Fatičić, Enes Handžar, Ive Stipanović, Mladen Šebalj i Elio Vlah.

Danas su mjesto njihove pogibije kod spomen-obilježja na lokalitetu Krajnja glava u Bilaju obišli članovi obitelji, suborci iz Rijeke, Gospića i Bilaja, predstavnici braniteljskih udruga, Grada Gospića, kao  i nekolicine  javnih poduzeća i ustanova. Ovom je prigodom jedan od riječkih dragovoljaca, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Rijeke Mile Biondić istaknuo je tragiku događaja iz Domovinskog rata, ali i ponos što su njegovi prijatelji u Lici branili Hrvatsku.

-Danas s ponosom i tugom čuvamo uspomene na tu hrabrost i mladost koja je resila naše suborce i prijatelje. Bili su to dečki kojima nije trebao mobilizacijski poziv da bi stigli u Gospić i odmah se uključili u obranu crte bojišnice kod Bilaja. Nikada ih ne smijemo zaboraviti, ustvrdio je Mile Biondić.

Riječi molitve na mjestu pogibje riječkih dragovoljaca predvodio je bilajski župnik Herbert Berisha koji je potom predvodio svetu misu u crkvi sv. Jakova. Riječani su u pratnji bilajskih dragovoljaca potom obišli zadnje počivalište nedavno preminulog Jose Mraovića-Tuđmana, jednog od najistaknutijih branitelja Bilaja i Gospića.

Gs Press / M.S.