ZA DANAS u podne je najavljen prosvjed na glavnim trgovima hrvatskih gradova protiv mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Na prosvjed se poziva putem društvenih mreža.

Kao motiv za novi prosvjed protiv Stožera, unatoč zabrani okupljanja više od 25 osoba koja na snagu stupa u ponoć, navodi se “obrana prava na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje i slobodno disanje”.

Dragi slobodni ljudi!

Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!

Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje!

Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h“, navodi se u pozivu na prosvjed.

Capak: Kazne za nenošenje maski u javnom prijevozu mogle bi biti 100 do 200 eura

“Tekst je spreman za izmjene zakona, osim visine kazni. Ja ne znam koliko su točne kazne, ali mislimo da bi trebalo biti 100 do 200 eura za nenošenje maski u javnom prijevozu recimo”, otkrio je Capaka.

“Mi mislimo da mjere moraju biti takve kakve jesu, u županijama mogu biti jedino strože. Nikako blaže”, komentirao je neslaganje nekih županija s mjerama.

Nastupile nove mjere

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu
  • obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje 1,5 metar

Gs Press / index.hr