I ove godine Turistička zajednica Grada Otočca organizira manifestaciju Uskrs u Otočcu.

Manifestacija će se održati u subotu 23. 3. 2024., a započinje u 14:00 sati otvorenjem sajma lokalnih proizvoda na kojem će posjetitelji moći kupiti razne etno i gastro proizvode kao i suvenire proizvođača iz Otočca i okolice. Zatim će se od 15:00 sati održati dvije radionice izrade uskrsnih motiva za djecu i odrasle. Naglasak radionica je svakako na iskorištavanju vune i ostalih materijala raznim tehnikama. Tako će OPG Vunena čarolija održati radionicu izrade uskrsnih motiva tehnikom suhog filcanja vune dok će udruga Gačanka Otočac održati radionicu izrade uskrsnih jaja od recikliranih materijala. Prijave za radionice nisu potrebne. Nakon radionica u 17:00 sati za djecu je organiziran animiran zabavni program koji uključuje igre, predstavu i kreativni dio te maskirane animatore iz Zemlje zabave po nazivom „Uskrs u zemlji čuda“. Na kraju dana tj. od 19:00 sati za dobru i veselu atmosferu pobrinut će se poznati glazbenik iz Otočca Zvonimir Tonković poznat pod nazivom „ZvoneTon“. Osim navedenog u gradskom parku bit će i ugostiteljska ponuda OPG-a Balen i Caffe bar-a Picasso. U slučaju lošeg vremena ili drugih opravdanih razloga Turistička zajednica Grada Otočca ima pravo izmjene i dopune te otkaza programa.

Podsjećamo i da će se u četvrtak 21. 3. 2024. u Crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu održati korizmeni koncert Ansambla LADO pod nazivom „O Isuse daj mi suze“. Ovim koncertnim programom ansambl LADO  započinje obilježavanje 75. godina svog  umjetničkog djelovanja. Koncert će se održati nakon večernje mise tj. u 18:30 sati.

Također, ove godine manifestacija Uskrs u Otočcu obilježit će se i na Uskrsni ponedjeljak bogatim uskrsnim doručkom te zanimljivim turnirom o čemu uskoro donosimo više informacija.

Gs Press