Nagrade koje puno znače Gospiću i Lici

0

Priredba „Jesen u Lici“ je od samih začetaka definirana kao čuvarica etno-naslijeđa. Taj detalj očuvao se do danas. Stoga je i ove godine dodijeljena posebna nagrada za najuspješniji etno koncept.

Treća nagrada za etno-prezentaciju pripala je Domaćoj radinosti Slavice Čorak iz Sinca. Nagrada se sastoji od ulaznica za dvije osobe Pećinskom parku Grabovača Perušić i posjete OPG-u za pečenje rakije „Stilanova Lika“ iz Prvan Sela kod Perušića. 

Po dvije ulaznice u NP Sjeverni Velebit i Kuću Velebita u Krasnu te ulaznice u NP Plitvička jezera dobili su drugoplasirane Hrvatske šume, podružnica Gospić. Ova ekipa već godinama s puno ljubavi i mašte uređuje svoj prepoznatljivi štand. Poklon ulaznice za dvije osobe u Adrenalinskom parku „Rizvan City“ kao i vrlo vrijedna izdanja knjiga dobila je prvoplasirana Udruga „Mini Lika“ iz Gospića. 

Grad Gospić i Turistička zejednica Grada Gospića organizirali su ovogodišnje natjecanje  za najbolje fotografije s motivima Gospića. Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i direktorica TZ Maja Strilić uručile su priznanja najuspješnijim autorima. Fotografija pod nazivom „Biciklom do Tesle“ autora Hrvoja Mudrovčića  osvojila  je treće mjesto. „Klanac-Kaluđerovac“ naziv je drugoplasirane fotografije autora Marka Mihelčića, dok je po mišljenju ocjenjivačkog suda nauspješniju fotografiju za ovogodišnju „Jesen u Lici“ realizirao Josip Kovačević, a njezin je naziv „Jesen u Brušanima“.

Na tragu dodiljenih nagrada za posebnost i ljepotu Like bile su i nagrade „Zeleni cvijet“ kojima je Grad Gospić i TZ Grada Gospića nagradili najljepše okućnice na području Gospića.

Treću nagradu „Zeleni cvijet“ sa brončanim znakom pripao je Katici Baburić, nagradu sa srebrenim znakom dobila je okućnica Jadranke Blažeković. Najljepšu okućnicu na području Gospića ima Katica Delač koja je dobila „Zeleni cvijet“ sa zlatnim znakom. Nagrade su uručile zamjenica gradonačelika Kristina Prša i direktorica TZ Gospić Maja Strilić.

Cilj ovih nagrada je poticati obiteljska domaćinstva s područja Gospića da svojim radom i idejama poboljšaju ukupnu vizuru ovog dijela Like, prostor učine primamljivijim u turističkom smislu i daju mu obavezni ekološki ugođaj. Ova ideja je svakako zaživjela jer se za ovo natjecanje svake godine javlja sve veći broj domaćinstava.

Gs Press