Nakon policijsko-sudskog djelovanja i postupanja zanimalo nas je li se promijenila situacija po pitanju stoke koja luta bez nadzora po Krbavskom polju. Načelnik Općine Udbina Josip Seuček (HDZ) više je nego li zadovoljan trenutnom situacijom.

-Situacija se po tome pitanju u našoj općini extra popravila. Više nemamo krda konja ili krava koje bez nadzora lutaju ovim područjem. Vlasnici sada stoku drže pod kontrolom. Ono što se također promijenilo na bolje jest činjenica kako vlasnici zemlje sada bez straha prijavljuju policiji nezakonite situacije oko pašnjačkih površina i stoke koja je lutala Krbavskim poljem, zadovoljno zaključuje načelnik Josip Seuček.

Do nedavno su mahom stariji mještani na Krbavskom polju izbjegavali konflikte s rabijatnim doseljenicima mahom s područja Perušića koji su im prijetili ili ih fizički zlostavljali kada bi se netko pobunio zbog uzurpiranja vlastite zemlje. Uhićenje i kaznene prijave protiv obitelji Amić svakako su pomogle da nakon 20 godina bude okončana tortura stoke koja luta Likom, čineći pri tome štete na usjevima i izazivajući prometne nesreće s ljudskim žrtvama i materijalnom štetom.

Gs Press