SENJ – Dom zdravlja Senj postao je bogatiji za novi UZV Color Doppler uređaj koji je nabavljen u postupku javne nabave za iznos od 483.587,50 kuna od kojih je 300.000,00 kuna iz decentraliziranih sredstava Doma zdravlja Senj za 2022. godinu dok je iznos od 183.587,50 kuna osiguran iz proračunskih sredstava Ličko-senjske županije.

Primopredaji modernog uređaja za ultrazvučnu dijagnostiku nazočili su ličko-senjski župan Ernest Petry sa suradnicima, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović te ravnateljica Doma zdravlja Senj Mira Nekić-Lopac kao i ostali zdravstveni djelatnici.

Ravnateljica se u uvodnom dijelu zahvalila županu Petryju i Ličko-senjskoj županiji na kontinuiranoj potpori kako bi se poboljšali uvjeti rada Doma zdravlja Senj te istakla kako će se ovim ultrazvukom stanovnicima grada Senja i okolice omogućiti bolja zdravstvena njega i skrb. Tako će pomoću ovog ultrazvuka pacijenti moći vršiti pregled UZV abdomena, UZV štitnjače, UZV dojke, color doppler karotida i arterija, sve s ciljem što ranijeg otkrivanja malignih bolesti.

Župan Petry se kratko obratio nazočnima pozdravivši sve nazočne, te zaželio djelatnicima Doma zdravlja Senj puno sreće u budućem radu s novim uređajem u nadi da imate što više posla, ali i što manje loših dijagnoza.

Gs Press