Zadnji podaci iz NP Sjeverni Velebit potvrđuju kako je stanje na prometnicama ondje i dalje vrlo složeno. Snijeg koji neprestano pada prouzrokovao je mnoštvo teškoća na tome području, što dovoljno ilustrira podatak kako je na Zavižanu visina snježnog pokrivača trenutno oko 170 centimetara, uz temperaturu zraka od -7 stupnjeva C.

Na širem području Kutereva i Krasna sve su ceste prohodne, uz preporučeni oprez vozačima zbog ugažena snijega i leda na kolnicima.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo, a snijega će biti od sredine dana uz stvaranje novog snježnog pokrivača. Vjetar uglavnom slab pa će ujutro mjestimice biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 3 °C.

Pretežno oblačno na moru uz kišu, u gorju snijeg kojeg će biti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Prema večeri susnježica i snijeg mogući su na sjevernom Jadranu, ali i u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Lokalno će obilnije oborine biti u gorskim predjelima i u Dalmaciji, a krajnji sjever ostat će suh. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u noći u okretanju na sjeveroistočni, a na Jadranu će umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 5 na kopnu te od 6 na sjevernom do 11 °C na južnom dijelu Jadrana.

Gs Press