Na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću održana 4. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija

0

Jučer je na Veleučilištu “Nikola Tesla” u Gospiću održana 4. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod nazivom „Digitalizacija, nove tehnologije i informacijsko društvo u razvoju ruralnih krajeva“ koju su zajednički organizirali Veleučilište „Nikola Tesla“ u Gospiću i Hrvatska akademska zajednica a kojoj je pokrovitelj Ličko-senjska županija. Moderatorica konferencije Marijana Musić Mašić posebno se u ime Veleučilišta zahvalila prof.dr.sc. Peteru Liparu sa Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani te izv.prof.dr.sc. Ivani Stipanović sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru za značajan doprinos u znanstveno – organizacijskom dijelu konferencije, te dekanu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Alenu Hostu.

Konferencija je organizirana u hibridnom obliku i podijeljena u dva dijela – prvi dio na kojem su održana pozvana predavanja te dvije paralelne online sesije na kojima su izloženi recenzirani radovi koji će biti objavljeni u online zborniku radova.

Skup je u ime domaćina i organzatora otvorila dekanica dr.sc. Vlatka Ružić a uvodno su se pozdravnim govorima prisutnima obratili u ime suorganizatora konferencije i kao izaslanik nacionalnog predsjednika Hrvatske akademske zajednice mr.sc. Zdeslava Milasa bivši dekan FER-a i aktualni predsjednik Akademskog vijeća Hrvatske akademske zajednice prof.dr.sc. Mislav Grgić, gradonačelnik Grada Gospića g. Karlo Starčević te župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

Nakon pozdravnih obraćanja pozvana predavanja održali su izv.prof.dr.sc. Marija Boban i izv.prof.dr.sc. Dinka Šago sa Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dr.sc. Branislav Šutić ispred Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću te prof. dr.sc. Hrvoje Baričević.

Gs Press / indirektno( A.P.)