U gospićkoj katedrali Navještenja blažene djevice Marije na posljednji počinak ispraćen je biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. Zbog epidemioloških razloga Biskupijski ordinarijat je ranije pozvao vjernike i štovatelje preminulog biskupa dr. Bogovića  da pogrebni obred prate putem facebooka. U katedralu su ušli članovi obitelji Bogović, nekolicine svećenika koji su s preminulim biskupom usko surađivali, dok je od predstavnika jedinica lokalne samouprave na sahrani nazočio samo župan Ličko-senjske županije  dr. Darko Milinović i  gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

Nad mrtvačkim kovčegom od svojeg prethodnika molitvama se oprostio  biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić. Posmrtni ostaci preminulog dr. Bogovića potom su na vječni počinak spuštani u kriptu, podno oltara katedrale.

Svetoj misi i posljednjem ispraćaju dr. Mile Bogovića nazočili su sve hrvatski biskupi, predvođeni kardinalom Josipom Bozanićem.

Za vrijeme svoje biskupske službe dr. Bogović je uspio obnoviti sve ratom porušene crkve u Gospićko-senjskoj biskupije. Njegova nastojanja da se od zaborava otmu mnoge žrtve i stratišta iz naše povijesti urodila su gradnjom Crkve hrvatskih mučenika u Udbini koja je ubrzo postala nacionalno svetišta. Iza njega je ostalo i pet povijesnih knjiga, kao i stotinu stručnih članaka vezanih uz povijesti i Crkvu.

Gs Press