Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija – učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: PGP Korenica

Kako bi podigli svijest građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, te potakli građane na dragovoljnu predaju oružja, jučer je u ulici Stjepana Radića, u Udbini provedena preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica, policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka -Grupe Gospić i djelatnici Službe civilne zaštite Gospić  postavili su info punkt gdje su građani mogli dobiti sve informacije vezane za dragovoljnu predaju oružja i o preventivnoj akciji „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova već dugi niz godina, a s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom jučerašnje akcije građani su predali automatsku pušku, 213 komada raznog streljiva i plinski revolver, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dvojica građana sa područja Otočca jučer su dragovoljno predali  dvije tromblonske trenutne mine, jednu tromblonsku kumulativnu minu M-60, ručnu bombu i 31 komad raznog streljiva, a u Zalužnici je građanin na otvorenom prostoru pronašao kumulativnu raketu od ručnog bacača raketa. Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja namjeravaju predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da želju za dragovoljnom predajom bez bojazni za moguće sankcije prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Gs Press / PULS