U priopćenju o događanjima za vikend PU ličko-senjska izvijestila je o “narušavanju javnog reda i mira počinjenom svađom i vikom”, ali ne i o ustrijeljenom migrantu koji je hitno prevezen u Opću bolnicu Zadar javlja portal 057info.hr.

Kada smo jučer nazvali glasnogovornicu susjedne policijske uprave Maju Brozičević da nam potvrdi slučaj, ona nas je ljubazno uputila na komunikaciju putem e-maila. Danas smo dobili odgovor:

Vezano uz Vaš upit obavještavamo Vas da su policijski službenici Postaje granične policije Korenica proveli kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” u svezi s kaznenim djelom „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”. On se sumnjiči da je 24. listopada oko 6,20 sati na području Korenice, uvjeren da se radi o pokušaju provale u njegovu obiteljsku kuću, ispalio nekontrolirani hitac iz puške koju legalno posjeduje, a dio sačme je pogodio u nogu nepoznatu mušku osobu koja kod sebe nije imala osobne dokumente. Ozlijeđenoj nepoznatoj muškoj osobi pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje su liječnici konstatirali da se radi o teškim tjelesnim ozljedama.

Prema informacijama iz Opće bolnice Zadar, njegovo stanje je stabilno.

Dana 24. listopada u jutarnjim satima u Opću bolnicu Zadar dovezen je strani državljanin s ustrijelnom ranom. Isti je nakon obrade podvrgnut operacijskom zahvatu, te je potom smješten na Odjel za ortopediju i traumatologiju, informirali su nas iz Ravnateljstva.

Na dodatan upit glasnogovornica Brozičević nam je potvrdila kako se vjeruje da je riječ o migrantu, čiji se identitet još utvrđuje.

No, zbog čega s ovim informacijama ranije nisu izašli u javnost?

S obzirom da kriminalističko istraživanje još traje, iz tog razloga o istom događaju nismo izvijestili javnost, već ćemo to učiniti kada utvrdimo sve činjenice i okolnosti pod kojima se dogodio jer, kao što vjerujemo da Vam je poznato, misija Ministarstva unutarnjih poslova je točno i profesionalno izvještavanje javnosti, očitovanje je PU ličko-senjske na višednevnu šutnju o ovom slučaju, unatoč tome što je dio istrage događaja, kako su i sami naveli, dovršen, a u policijskoj je praksi i izvještavanje o događajima čija obrada još traje.

Gs Press