Policijski službenici PP Slavonski brod u su suradnji s kolegama iz Policijske uprave ličko-senjske uspjeli uhititi 26-godišnjaka koji je osumnjičen za seriju krađa na području Slavonskog Broda i Zagreba. Prema izvješću policijske uprave, 26-godišnjak je prvo ukrao prijenosno računalo, ključ od automobila te torbu s osobnim dokumentima i novcem iz jednog pansiona u Slavonskom Brodu, a zatim se udaljio s osobnim automobilom koji je također ukrao na području Zagreba.

Međutim, njegova pljačka nije dugo trajala, jer je upravljajući ukradenim automobilom prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom na autocesti A1. Nakon nesreće, 26-godišnjak je pobjegao sa mjesta događaja preskočivši zaštitnu ogradu. Ubrzo nakon toga, policija ga je pronašla u šumskom području i uhitila ga.

Nakon kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske s kaznenom prijavom. Sudac istrage je danas odredio jednomjesečni istražni zatvor za 26-godišnjaka, koji je potom prebačen u zatvor u Požegi.

Policija je također potvrdila da je drugi automobil koji je osumnjičeni ukrao u Zagrebu pronađen u Slavonskom Brodu na parkiralištu u naselju Slavonija i bit će vraćen vlasniku. Također je otkriveno da osumnjičeni ne posjeduje putnu ispravu izdana od nadležnog tijela te da će se suočiti i s prekršajnim postupkom prema Zakonu o strancima.

Gs Press