U protekla 24 sata (11./12. veljače 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dvije prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Tijekom veljače 2021. godine u Ličkom Osiku, nepoznati počinitelj je na stablo graba objesio ženku psa pasmine posavski gonič nepoznatog vlasnika.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Senja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. 

Sumnjiči se da je u srijedu, 10. veljače 2021. godine u Senju prijetio ubojstvom 30-godišnjakinji s područja Otočca. 

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je osoba s područja Otočca dragovoljno predala 13 komada raznog streljiva, 5 električnih detonatorskih kapisli i 6 detonatorskih kapisli za sporogoreći štapin, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.     

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska