U hostelu na Baškim Oštarijama ponovno je na Silvestrovo bilo izvrsno i doček Nove godine u podne pravo mjesto za brojne posjetitelje željne dobre zabave. Njih 500-tinjak gotovo da nisu prestajali plesati, dok se Trio „Marinero“ svojski trudio i raznolikim repertoarom doista svirao za svačiji ukus. Točno u podne zasvirali su bezvremenski hit „Johnny B. Good“ Chuck Berrya i načinili pravu pomutnju dobrim vibracijama koje su zahvatile publiku svih uzrasta.

Točno u podne bljesnule su baklje, konfete i dimne zavjese. Posjetitelje je došao pozdraviti i zaželjeti im svaku sreću i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver sa suradnicma. Među brojnim uzvanicima, na dočeku Nove godine na Baškim Oštarijama bio je u ličko-senjski župan Ernest Petry.

I ove godine hostel je priredio zasebni novogodišnji meni. Pri tome je bio spremljen vrhunski vinski gulaš, domaće kobasice i više pečenih odojaka. Jedini problem bio je danas pronaći parking zbog velikog mnoštva posjetitelja iz doslovno cijele Hrvatske i država okruženja.

Velebit je danas bio obavijen maglom, ali bez oborina. Čini se da je danas i bilo kišno to ne bi previše utjecalo na raspoloženje posjetitelja na tisuću metara nad morem.

Gs Press