Malonogometni turnir Tenis Senj ove je godine ponovo pokazao zašto je iznimno važan i atraktivan dio senjske sportske i turističke ponude. Ove su godine na turniru nastupile 42 malonogometne momčadi, 21 u seniorskoj konkurenciji, devet u veteranskoj te 12 u mlađim kategorijama na Dječjem malonogometnom turniru.

Gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović izrazio je zadovoljstvo turnirom koji je u Senju postao dio tradicije koju treba nastaviti održavati.

“Turnir na Tenisu već je skoro 60 godina prepoznatljiv događaj u našem Gradu. Tradicija se održala i ovog ljeta i turnir je privukao velik broj momčadi. Prepoznali su ga građani i turisti, koji su u velikom broju došli na tribine. Grad Senj uvijek će podržavati Tenis i sve događaje koji promiču sport i zdrav život”, rekao je senjski gradonačelnik Jurica Tomljanović.

Na turniru je gostovao i ličko-senjski župan Ernest Petry, koji nije skrivao oduševljenje organizacijom natjecanja. Rekao je i da će se potruditi da županija još više podrži ovakve projekte.

“Prije svega bih htio reći da sam oduševljen vrhunskom organizacijom turnira i činjenicom da se prijavio toliki broj ekipa. Osobno sam veliki obožavatelj sporta i iz iskustva znam koliko truda treba da se organizira jedan takav događaj. Turnir na Tenisu može biti na ponos Gradu Senju i Ličko-senjskoj županiji. Sigurno je ovo jedan od najboljih malonogometnih turnira na razini Hrvatske. Kao župan mogu samo reći da ćemo ovakvim događajima pojačati potporu na razini županije. Svjesni smo da Tenis treba brendirati i pokušati podići na još višu razinu”, rekao je ličko-senjski župan Ernest Petry.

“Drago nam je da je ove godine župan Petry bio naš gost na turniru te da je dodjeljivao nagrade. Nadamo se da će to postati običaj koji će se ponavljati svake godine. Drago mi je da mu se svidio projekt i veselimo se njegovoj potpori u budućem razvoju”, rekao je jedan od organizatora turnira Milan Martulaš i dodao:

“Zahvaljujemo se Gradu na potpori ove godine. Vjerujemo da se dosad pokazalo da turnir može biti organiziran na visokoj razini i da je postao bitan događaj za otvaranje ljetne sezone u Senju. Vjerujem da će nas Grad u budućnosti još više podržati u radu i razvoju projekta.”

Odličnu zabavu i natjecanje za djecu pružio je i Dječji malonogometni turnir Tenis Senj.

“Ove smo godine skupili 12 ekipa, od čega su četiri bile iz Senja, po dvije u svakoj kategoriji. Cilj nam je da se ovaj turnir za djecu održava svakog ljeta te da privučemo još i veći broj ekipa”, rekao je Tomislav Lončarić, jedan od organizatora dječjeg tunira pa dodao:

Dojmovi su odlični, treneri, djeca i roditelji izrazili su zadovoljstvo i nadam se da sljedeće godine, uz pomoć Grada i Županije, možemo podići dječji turnir na još višu razinu.”

RSC Tenis bio je više od tjedan dana centar događanja u Senju. Dovoljno govori podatak da je samo na finalni dan tribinama i okolicom Tenisa procirkuliralo oko 1500 ljudi. Turnir je bio sjajna uvertira za ljetnu turističku sezonu. Simbolično su se finala igrala upravo na prvi dan ljeta.

Gs Press