Ako je suditi prema najavama, ovoga ljeta na području Općine Perušić neće nedostajati različitih kulturnih i zabavnih  sadržaja. Ove informacije je s novinarima podijelila direktorica Turističke zajednice Općine Perušić Mateja Smolčić.

-Ovim putem pozivam građane na perušićke Sunčane dane, cjelovito  događanje koje će obilježiti ovo ljeto. Na svoj način ti će „Sunčani dani“ povezati niz manifestacija. Krećemo 16. lipnja kada će se na lokalitetu Ćojluk na rijeci Lici održati tradicionalna veslačka regata.

Na Velebitu će se 2. srpnja održati druženje na lokalitetu jele „Car“ s početkom u 12 sati. Manifestacija nazvana „U zagrljaju jele Car“ objedinit će  kulturne udruge s obje strane Velebita. Ta jedinstvena jela, najveća u Europi,  toga dana će se veličati kroz poeziju i prozu, kroz napjeve KUD-ova i Folklorne skupine „Dede“ iz Kosinja.

U vremenu od 11. do 15. srpnja održavat će se „Knjižnica u parku“. Bit će to prigoda uvjeriti se u vrlo bogat opus naše Samostalne narodne knjižnice općine  Perušić. Na rasporedu  će biti  i nekoliko radionica za djecu različitog uzrasta, a sve u slavu knjige i kulture čitanja.

Pri kraju srpnja, točnije 23. srpnja  otvara se „Like Lika festival“ na starom gradu Perušić gdje ćemo s početkom od 20 sati svjedočiti nastupu Kvarteta   tuba XXL.

U crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Gornjem Kosinju 24. srpnja na rasporedu je od 20 sati  koncert sakralne glazbe.

Povodom blagdana Svetog Roka u Perušiću će 12. kolovoza nastupiti Lidija Bačić, uz pratnju Tamburaškog sastava „Velebit“.

Zadnjeg vikenda u kolovozu obilježava se Međunarodni Dan šišmiša, tajnovitih i korisnh letećih sisavaca. Ta će se manifestacija održati unutar PP Grabovača, a o točnom terminu održavanja javnost će biti naknado obaviještena, zaključila je Mateja Smolčić

Bit će to nakoj epidemije COVID-19 prvo ljeto u Perušiću tijekom kojeg će se održati  mnoštvo manifestcija po principu „za svakoga ponešto“!

Gs Press