Gradska sportska dvorana u Gospiću bila je domaćin Županijskog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u rukometu za osnovne i srednje škole u srijedu, 4. travnja 2023. godine. Natjecalo se u kategorijama dječaka i djevojčica u konkurenciji 5. i 6. razreda, te 7. i 8. razreda osnovnih škola, a u kategoriji srednjih škola natjecali su se učenici od 1. – 4. razreda.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe OŠ dr. Jure Turića (Gospić) i OŠ S.S. Kranjčevića (Senj) te Gimnazije Gospić, Srednje strukovne škole Gospić i SŠ P.R. Vitezović (Senj). Gotovo svi natjecatelji osnovnih i srednjih škola su članovi Rukometnog kluba „Gospić“.

Mladi rukometaši pokazali su odličan rad, upornost i kvalitetno treniranje, plasiravši se u daljnje natjecanje u gotovo svim kategorijama. Djevojčice i dječaci 5. i 6. razreda OŠ dr. Jure Turića iz Gospića ostvarili su pravo nastupa na poluzavršnici Regije Jug u Splitu, dok su dječaci 7. i 8. razreda ostvarili pravo nastupa na završnici Državnog prvenstva koja se održava u Poreču od 17. do 19. travnja 2023. godine. Djevojčice 7. i 8. razreda nisu imale konkurenciju te su svoj plasman na završnicu ostvarile direktno.

Učenici Gimnazije Gospić ostvarili su pravo na nastup na završnici Državnog prvenstva u kategoriji dječaka, dok su učenice Srednje škole P.R. Vitezović iz Senja ostvarile isto pravo u kategoriji djevojčica, bez odigravanja zbog nedostatka konkurencije.

Upućujemo čestitke gospićkim rukometašima i učenicima na odličnim rukometnim uspjesima.

OSNOVNA ŠKOLA

DJEČACI 5. – 6. razred

OŠ S.S. KRANJČEVIĆ – OŠ DR. JURE TURIĆA 11:18

DJEČACI 7. – 8. razred

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 23:15

DJEVOJČICE 5. – 6. razred

OŠ DR. JURE TURIĆA – OŠ S.S. KRANJČEVIĆ 20:3

SREDNJA ŠKOLA

GIMNAZIJA GOSPIĆ – SŠ P.R. VITEZOVIĆ 24:14

SŠ P.R. VITEZOVIĆ –  STRUKOVNA ŠKOLA GOSPIĆ 15:20
GIMNAZIJA GOSPIĆ – STRUKOVNA ŠKOLA GOSPIĆ 22:18

Gs Press