U Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu jučer je održan susret Biskupijskog zbora mladih. Oko trideset mladih iz Gospićko-senjske biskupije pokazalo je veliku predanost i entuzijazam u pripremi za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži.

Susretu su pristupili s ozbiljnošću i posvećenošću, a fokus je bio na uvježbavanju pjesama koje će izvesti na glavnom događaju. No, nije sve bilo samo rad i priprema, jer su voditelji Biskupijskog zbora mladih (BZM) osigurali da ovaj susret bude obogaćen i radosti, pa je tako smijeh bio sastavni dio događanja.

Mladi sudionici dobili su priliku steći iskustvo pjevanja u velikom zboru, što je vještina koju će moći primijeniti i unutar svojih župnih zajednica. Osim pjevanja, naglasak je bio na zajedništvu i izgradnji duhovnih veza među mladima koji su predani svjedočenju Evanđelja kroz svoj život.

Biskupijski zbor mladih djeluje u sklopu biskupijskog Ureda za pastoral mladih i Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM). Na čelu ovog inspirativnog skupa bili su vlč. Josip Šimatović i o. Marko Maglić, dok je za harmonijem sjajno djelovao Marin Mićunović.

Ovaj susret predstavlja važan korak u pripremi mladih za sudjelovanje na Susretu hrvatske katoličke mladeži, događaju koji okuplja mlade katolike iz cijele Hrvatske u svrhu jačanja vjere, zajedništva i duhovnog razvoja.

Mladi iz Gospićko-senjske biskupije pokazali su da su spremni uložiti svoje vrijeme i trud kako bi doprinijeli uspjehu ovog značajnog događaja i istovremeno obogatili svoju duhovnu zajednicu.

Gs Press