Na XIV. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) u Portugalu izabrano je novo Predsjedništvo na dvogodišnje razdoblje. Za potpredsjednicu izabrana je međunarodna tajnica Mladeži HDZ-a Tea Jerković, čime je Mladež HDZ-a ponovno zastupljena u Predsjedništvu najsnažnije političke organizacije mladih u Europi.

U svom pozdravnom govoru novoizabrana potpredsjednica YEPP-a Tea Jerković istaknula je važnost izbora za Europski parlament koji su pred nama, a koji su osobito važni za Hrvatsku, najmlađu članicu EU koja upravo obilježava svoju 10. godišnjicu pristupanja. „Pred mladima u Europi su brojni izazovi. Novoizabrani saziv predsjedništva YEPP-a ima odgovornost da kvalitetnim rješenjima pridonese poboljšanju položaja mladih, kao i da emancipira teme od značaja za budućnost cijele Europske unije“, istaknula je Tea Jerković.

Na Kongresu su sudjelovali izaslanici političkih stranaka okupljenih unutar YEPP-a, među kojima je Mladež HDZ-a predstavljalo šest izaslanika: zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a Domagoj Ćorić, predsjednica Nacionalnog odbora Marina Matković, glavna tajnica Judita Emić, međunarodna tajnica Tea Jerković i potpredsjednici Tin Jurak i Josip Gojak. Uz izbor novog Predsjedništva, nazočni izaslanici su raspravljali o brojnim važnim temama, statutarnim izmjenama u organizaciji, a održane su i tri panel rasprave – o budućnosti desnog centra u Europi, transformaciji europskog gospodarstva te geopolitičkom položaju Europske unije.

Mladež Europske pučke stranke je najutjecajnija i najveća politička organizacija mladih u Europi koja je prisutna u svim državama članicama Europske unije. Mladež HDZ-a ponovno je zastupljena u najvišem tijelu ove organizacije što je jasan pokazatelj značaja naše stranke na europskoj razini te potvrda kontinuiranog rada i istaknutih rezultata koje naša stranka predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem ostvaruje u Hrvatskoj i Europi.

Gs Press