Mjestimice kiša, ponegdje pljusak, lokalno i grmljavina

0

I U NOVI tjedan ulazimo s nestabilnim atmosferskim prilikama. Jutros i u unutrašnjosti i duž Jadrana lokalno ima kiše, pljuskova pa i grmljavine.

U nastavku dana kiša će biti češća pojava na kopnu, osobito u zapadnoj unutrašnjosti, no nestabilnosti će biti u cijeloj zemlji.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, vrlo toplo i sparno, današnja je prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku. Mjestimični pljuskovi, lokalno i grmljavina, najviše se očekuju u unutrašnjosti Dalmacije, unutrašnjosti Istre, na istoku zemlje te u gorju.

Vjetar je uglavnom slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni, na moru će česta ujutro biti bura, zatim  većinom sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Još nekoliko vrućih dana na Jadranu, a onda novo pogoršanje

Meteorologinja N1 Tea Blažević najavljuje kako će bez promjene i u posljednjim danima kolovoza, dakle, promjenjivo i nestabilno. Još će nekoliko dana biti vrlo toplo i vruće, posebno na Jadranu.

U četvrtak klimatološki počinje jesen i temperature će se malo sniziti i na kopnu i na moru, gdje će bura biti jaka na dijelu obale, uz lokalno i izraženije pljuskove.

I dalje nema naznaka dugotrajnijoj stabilizaciji, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Hrvatska danas

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, vrlo toplo i sparno. Mjestimice kiša, ponegdje pljusak, lokalno i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i na moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 30 °C.

Hrvatska sutra

Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Na istoku zemlje oblačnije, mogući su lokalni pljuskovi, a malo kiše može pasti i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ujutro po kotlinama gorskih predjela i uz rijeke može biti kratkotrajne magle. Vjetar uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeverozapadni, ujutro duž obale burin. Najniža temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu od 20 do 23, a najviša dnevna uglavnom između 27 i 31 °C.

Gs Press / DHMZ / index.hr