Misu posvete ulja  27.  ožujka 2024. u 10,30 sati u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije slavio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u zajedništvu sa dijecezanskim upraviteljem Gospićko-senjske biskupije mons. dr. Richardom Pavlićem, svećenicima Gospićko-senjske biskupije, đakonom vlč. Karlom Špoljarićem i bogoslovima.

Na početku svete mise,sve okupljene a posebno mons. Rogića, pozdravio je dijecezanski upravitelj mons. Richard Pavlić. U svojoj homiliji biskup Rogić spomenuo se kako je danas Sveta misa posvete ulja krizme i bolesničkog pomazanja  koja okuplja cijeli prezbiterij ove biskupije. “Danas smo svi zajedno oko našeg Učitelja, oko jedinog Velikog Svećenika, oko Isusa Krista koji je postao i žrtvenik i žrtva, te prinesao samoga sebe za naše spasenje.” Obratio se i svim prisutnim svećenicima podsjećajući ih njihovu posvećenu službu: “Posvećivanjem života Bogu i spasu braće postajati slika samoga Krista, postojano svjedočeći ljubav i vjernost. Koji izazov! Nema većega. A Bog ga je ponudio nama. Puno puta toga nismo svjesni. Zato je danas dan kada obnavljamo svoja obećanja, svoj DA, svoj HOĆU bit Božji u njegovoj službi. Odricanjem sebe suobličavati se Njemu, radosno vršeći svoju službu vođeni revnošću za duše.”

Svećenici su nakon propovijedi obnovili svoja svećenička obećanja. U prinosu darova za euharistiju, svećenici i predstavnici župa prinjeli su i darove prikupljene u akciji „Misereor“ za potrebe mjesne Crkve.Biskup Rogić pod misnim slavljem posvetio ulje krizme i blagoslovio ulje za bolesničko pomazanje.

Pjevao je katedralni zbor pod vodstvom i uz glazbenu pratnju  Nikole Perišića.

Gs Press