Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlićem i župan Ernest Petry održati će sutra radni sastanak u Gospiću. Sastanku će prisustvovati i pročelnici Upravnih odjela, gradonačelnici, načelnici gradova i općina te ravnatelji ustanova Ličko-senjske županije. Glavna tema sastanka je potpisivanje ugovora NPOO.

Ugovori, koji će se uručiti u petak, ukupno vrijede 633.601,00 eura i pokrivaju niz projekata diljem županije. Ukupna vrijednost ugovora, uključujući one već potpisane, iznosi 981.340,51 eura.

Neki od najistaknutijih projekata uključuju obrazovanje jednakih mogućnosti, obnovu zgrade za pokretanje ljekarničke djelatnosti na području Općine Lovinac i rekonstrukciju vodovoda na području Općine Vrhovine. Također su uključeni planovi za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić, izgradnju građevine javne namjene, društvena namjena-zdravstvena i garaža za potrebe bolnice, te usluge izrade projektno-tehničke dokumentacije za uređenje i izgradnju biciklističke infrastrukture na području Gospića.

Ovaj će sastanak biti ključan korak naprijed za brojne projekte širom županije i predstavlja značajnu investiciju u budućnost regije.

Gs Press