„Ponosan sam  što smo zajedno branili i stvarali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku,“ kazao je Medved, koji je s Gavranom bio od prvih dana obrane domovine sve do njegove pogibije

U povodu 29. godišnjice pogibije Damira Tomljanovića – Gavrana, ratnog zapovjedika iz redova 1. gardijske brigade Tigrovi, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved odao je počast svom ratnom prijatelju na njegovom grobu u Krivom Putu.

„Postoje ratnici i junaci Domovinskog rata kroz koje oslikavamo karakter hrvatskog branitelja. Takav je bio Damir Tomljanović – Gavran, čovjek koji je u sebi posjedovao liderstvo, ali i ljubav, snagu i autoritet. Ponosan sam  što smo zajedno branili i stvarali samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku,“ kazao je Medved, koji je s Gavranom bio od prvih dana obrane domovine 1990. sve do njegove pogibije 17. veljače 1994.

Uz ministra Medveda bio je i državni tajnik Darko Nekić, koji je na dan godišnjice Gavranove pogibije položio vijenac Ministarstva hrvatskih branitelja, saborski zastupnik Ante Deur i ravnatelj Ustanove Veteranski centar Josip Lucić, ratni zapovjednik Tigrova, te čelnici Grada Senja, gradonačelnik Jurica Tomljanović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović, a tim povodom svi zajedno posjetili su i Gavranovu majku Mariju u njezinom domu u Krivom Putu i spomen-sobu posvećenu Damiru Tomljanoviću – Gavranu.

Gs Press