Ministar zdravstva Milan Kujundžić uručio je u petak ugovore za 82 specijalizacije mladih liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, koji dolaze iz 17 domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu iz cijele Hrvatske, a specijalizacije se financiraju bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Ovim se Ugovorima dodijelilo 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 17 domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave, a obuhvaćeno je financiranje 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Među ustanovama iz Ličko-senjske županije koje su ostvarile bespovratna sredstva su Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja Novalja. Ugovor u vrijednosti 1.329.894,53 kn u ime Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije potpisala je ravnateljica Elizabeta Dragičević. Sredstva će biti iskorištena za specijalizaciju doktora medicine do visokokvalitetnih usluga hitne medicine. Dom zdravlja Novalja ostvario je potporu u iznosu od 1.163.685,54 kn, a Ugovor je potpisao ravnatelj Doma zdravlja Dražen Peranić. Sredstva su namjenjena za Specijalističko usavršavanje doktora medicine za specijalistu pedijatrije Doma zdravlja Novalja.

Svečanom potpisivanju ugovora je nazočio i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović koji je pohvalio ministra Kujundžića i ovaj projekt. Milinović je istaknuo kako će dodijeljena sredstva unaprijediti zdravstvene usluge na području Ličko-senjske županije te poboljšati život građana.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.