Ministar Oleg Butković stigao je jutros u radni posjet gradu Gospiću. U prostorijama Ličko-senjske županije dočekao ga je župan dr. Darko Milinović. Uz ministra Butkovića, na sastanku u Gospiću su sudjelovali i pomoćnici ministra Siniša Orlić i Alen Gospočić, predsjednici Uprava Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture te ravnatelj ŽUC-a LSŽ Luka Matijević i direktor firme Lika Ceste Željko Devčić.

U izjavi za medije, župan Milinović je istaknuo kako je današnji posjet ogledni primjerak kako bi trebala izgledati suradnja jedne županije i ministarstva.

-Izražavam svoje zadovoljstvo kao župan i možemo reći da je danas ovdje preseljeno Ministarstvo prometa jer je ministar Butković ovdje sa pomoćnicima i direktorima javnih poduzeća koji su nam najinteresantniji – HŽ Infrastrukture i Hrvatskih cesta. Neću nabrajati sve investicije koje su sa razine ministarstva planirane za iduću godini i četverogodišnji period. Ako govorimo o sljedeće četiri godine riječ je o oko 300-400 milijuna kuna, dok će se u idućoj godini samo s razine Hrvatskih cesta investirati 60 milijuna kuna. Sa razine HŽ-a predviđeno je 52 milijuna kuna. Idući tjedan ćemo potpisati ugovor za obnovu rive u Karlobagu. Mogu izraziti veliko zadovoljstvo investicijama ovog minsitarstva u Ličko-senjsku županiju, kazao je župan Milinović.

Na sastanku se razgovaralo i o financiranju ŽUC-a. Milinović je kazao kako će uputiti pismo premijeru RH kako bi ga se upoznalo s problematikom financiranja ŽUC-a koji je za vrijeme SDP-a izgubio 60 posto svojih prihoda.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon sastanka je istaknio kako je bio operativan.

-Pogledali smo planove Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture i sukladno potrebama županije i službi na terenu koje najbolje znaju stanje zaključili smo da će Hrvatske ceste u obnovu i održavanje uložiti 60 milijuna kuna sljedeće godine, uz to preko HŽ infrastrukture ide se u obnovu kolodvora, infrastrukture i sl. u koje će se uložiti 52 milijuna kuna. Razgovarali smo i o velikim projetkima, jedan od njih je i Križišće-Žuta Lokva, to je taj dio autoceste koji je ostao neizgrađen. Činjenica je da s obzirom na velika zaduženja Hrvatskih autocesta nismo u mogućnosti obećati niti reći da ćemo tu dionicu riješiti u ovom mandatu. Razgovarali smo i o modernizaciji ličke pruge. To je veliki infrastrukturni projekt koji se priprema u HŽ Infrastrukturi, veći je od milijarde kuna i treba ga pripremiti za EU fondove. Želim naglastiti da su sve županijske ceste u državi pogođene i teško funkcioniraju s obzirom na prihode koje imaju, kazao je ministar Butković istaknuvši kako će u proračunu za ovaj problem biti osigurano dodatnih 250 milijuna kuna.

Ministar Butković u Ličko-senjsku županiju stiže ponovno već sljedeći tjedan kada će potpisati ugovor o obnovi rive u Karlobagu.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.