Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Ernest Petry sudjelovat će u ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, na početnoj konferenciji projekta „Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica“, a na kojoj će se potpisati i ugovor za izvođenje radova na tom trajektnom pristaništu.

Riječ je o infrastrukturnom projektu vrijednom 18,9 milijuna kuna, od čega je 16,1 milijuna kuna iz europskih izvora, a kojim će se osigurati bolja povezanost otoka Raba s kopnom.

Naime, položaj luke Stinica nepovoljan je s obzirom na izloženost vjetru, zbog čega je i proizišla potreba za izgradnjom treće rampe, a projektom će se osigurati i minimalni gaz od 5 m za pristajanje dva broda te omogućiti povećanje broja održanih linija tijekom cijele godine što će u konačnici rezultirati i boljom kvalitetom života stanovnika otoka Raba i Senja, kao i okolnih mjesta na području Ličko-senjske županije.

Osim ministra Butkovića i župana Petryja, uzvanicima će se prigodnim govorima obratiti i gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović i ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić.

Gs Press / MMPI